Veehandel & veeteelt

Voor bedrijven in de veehandel en veeteelt bieden we bij TwaKa diverse softwarepakketten, waarmee we u volledig ontzorgen bij het aansturen van uw logistieke processen.

Neem contact op

We bespreken de mogelijkheden graag met u!

  De velden met een * zijn verplicht

  Twaka Software 6

  Veehandel

  Voor de veehandel bieden we een administratieve cloudoplossing. Deze oplossing bestaat uit de volgende modules:

  Handelsmodule: De handelsmodule bestaat uit een handelsregister en een slachtregister. In het handelsregister verzamelt u de te verhandelen dieren met de bijbehorende gegevens. Vanuit dit register kunt u de dieren verplaatsen naar het slachtregister en de classificatiegegevens toevoegen, importeren of direct inlezen vanuit het VeeVolgsysteem.

  Transportmodule: Met deze module koppelt u dieren aan een rit door de transportgegevens in te voeren. Tevens wordt er een administratie van uw transport bijgehouden in het vervoersregister. Met een PDA-scanner of -reader kunt u ook onderweg de diergegevens vastleggen en doorsturen. 

  Meldmodule: Als u gemachtigd bent om meldingen te doen in het I&R-systeem, kan de meldmodule deze meldingen automatisch voor u klaarzetten.

  Software ontwikkeling

  Veetransport

  Onze administratieve cloudoplossing voor veetransport bestaat uit de volgende modules:

  Planmodule: In de planmodule kunt u transportopdrachten aanmaken, routes plannen, ritten indelen en dieren importeren en verzenden via het VeeVolgsysteem. Met behulp van verschillende EDI-methoden kunt u data uitwisselen met diverse systemen.

  Facturatiemodule: In de facturatiemodule kunt u met behulp van prijstabellen de transportopdrachten direct klaarzetten voor facturering en eventueel doorboeken naar uw boekhoudpakket. 

  Verzamelplaatsmodule: Deze module boekt de opdrachten rechtstreeks naar uw staloverzicht en bedrijfsregister. Hiervan worden automatisch de aan- en afvoermeldingen naar het I&R-systeem klaargezet.

  Twaka Software 3

  Vee-export

  Het cloudpakket VeeExport is een administratief pakket voor de vee-exporteur. Het pakket bevat vier modules: 

  Exportplanning: In deze module verzamelt u de te verhandelen dieren met de daarbij behorende gegevens. Dit kan ook met een PDA-scanner. Het is mogelijk een koppeling te maken met diverse boekhoudpakketten.

  Transport: Met een transportopdracht kunt u de verschillende dieren aanbieden aan de transporteur. Transporteurs die gebruik maken van het VeeVolgsysteem kunnen de data inlezen. 

  Bedrijfsregister: Deze module boekt de opdrachten rechtstreeks naar uw staloverzicht en bedrijfsregister. Hiervan worden automatisch de aan- en afvoermeldingen naar het I&R-systeem klaargezet.

  Melden: Als u gemachtigd bent, kunt u de meldingen voor de betreffende UBN’s verzorgen.

  Twaka Software 10

  Verzamelplaats

  Het cloudpakket Verzamelplaats is een administratief pakket voor het registreren van aan- en afvoergegevens van dieren op een UBN. Het pakket bestaat uit vier modules:

  Aanvoer: In de aanvoermodule registreert u de aanvoergegevens van de dieren, waaronder de ID-code. Met een scanner kunt u de ID-codes scannen van bijvoorbeeld het paspoort. 

  Bedrijfsregister: In het bedrijfsregister legt u alle aan- en afvoergegevens vast. Met behulp van diverse overzichten kunt u alle beschikbare informatie inzien.

  Afvoer: Met een scanner kunt u de volledige afvoer van de dieren realiseren. 

  Melden: Met een paar muisklikken verricht u meldingen voor aanvoer, afvoer en export. 

  Twaka Software 7

  Volledige ontzorging

  Met de software van TwaKa voor de veehandel en veeteelt bent u volledig ontzorgd bij het aansturen van uw logistieke processen. Dit geldt voor zowel handel en transport als export en verzamelplaats. We vertellen u graag alles over onze oplossingen.