Westfort Vleesproducten kiest voor Twaka Foodsoftware

mei 6, 2024

Twaka kondigt met trots een samenwerking aan met Westfort Vleesproducten uit IJsselstein, een vooraanstaande varkensvleesverwerker. Dit ambitieuze project omvat een innovatieve oplossing voor de aanvoerregistratie en inkoopafrekening van varkens, gericht op continuïteit, efficiëntieverhoging en toekomstbestendigheid.

Twaka voerde een grondige pre-engineeringanalyse uit om de behoeften van Westfort te analyseren en op maat gemaakte voorstellen te bieden, inclusief specifieke modules en uitgebreide koppelingen. Edwin van den Bos, van Twaka, benadrukt het belang van deze aanpak: “Een Pre-engineering biedt ons een diepgaand inzicht in de complexiteit van de operationele processen en wensen van onze klanten, waardoor we nauwkeurige en op maat gemaakte oplossingen kunnen bieden.’’

Het nieuwe project bij Westfort omvat een uitgebreid scala aan verbeteringen, van aanvoerregistratie tot afrekening. Voorheen werd de aanvoerregistratie handmatig uitgevoerd, wat tijdrovend en foutgevoelig was. Twaka’s software optimaliseert dit proces door slachtgegevens grotendeels automatisch te koppelen aan de aanvoergegevens. Hierdoor zijn betalingen mogelijk op basis van slachtgegevens, inclusief concept (zoals bio of beterleven), gewicht, vleespercentage en spierdikte.

De software omvat ook geavanceerde functies zoals een EDI-slachtkoppeling, koppeling met RFID-systemen voor individuele dierregistratie, automatische slachtmeldingen, integratie met het boekhoudprogramma voor facturatie en het versturen van technische gegevens via automatische sms-berichten. Bovendien biedt de software uitgebreide analyse- en rapportagemogelijkheden, waardoor Westfort datagedreven beslissingen kan nemen voor verdere procesoptimalisatie.

Jaap de Wit Jr. van Westfort reageert enthousiast op de samenwerking:

“Dit project vertegenwoordigt een belangrijke stap voorwaarts voor onze operaties, en we zijn ervan overtuigd dat Twaka de juiste partner is om ons te helpen onze doelen te bereiken.”

Westfort Gevel 2 (1)

Meer weten?

Edwin van den Bos

Stuur ons een bericht
Deel deze post