Succescase: Twaka waarborgt Traceerbaarheid bij Grutto Nederland

okt 5, 2023

In 2014 zette Grutto Nederland de eerste stappen in het aanbieden van vlees rechtstreeks van de boer aan consumenten. Hierbij lag de nadruk op volledige traceerbaarheid en transparantie. Om dit doel te kunnen realiseren maken ze gebruik van Twaka foodsoftware, waarmee ze alle bewegingen in het productieproces registreren. Inclusief gewichten van geslachte dieren. Deze aanpak ondersteunt Grutto niet alleen bij hun missie, maar zorgt tegelijkertijd voor een efficiënte manier van werken.

 

De Uitdaging

In een tijd waarin consumenten steeds meer belang hechten aan de herkomst van hun voedsel, stond Grutto Nederland voor de uitdaging om eerlijke informatie te verschaffen over de traceerbaarheid van hun producten. Ze wilden dat hun klanten elk stukje vlees konden volgen, van de boerderij tot op hun bord. Bovendien moesten de operationele processen stroomlijnen met de toenemende regelgeving om kostbare administratieve taken te verminderen.

Bettine de Kruijf, Country Lead voor Grutto Nederland, legt uit: “We wilden dat consumenten precies wisten wat ze kochten. Twaka is voor ons van cruciaal belang voor het technische aspect van traceerbaarheid. Met de informatie vanuit Twaka kunnen we alle bewegingen registreren en de geslachte gewichten ontvangen om zo optimaal gebruikmaken van elk stuk vlees.”

 

Met de informatie vanuit Twaka kunnen we alle bewegingen registreren en de geslachte gewichten ontvangen om zo optimaal gebruikmaken van elk stuk vlees.

– Bettine de Kruijf

 

De Oplossing: Twaka Software

Twaka’s software heeft Grutto geholpen om elke stap in het vleesverwerkingsproces te documenteren. Edwin van den Bos, Sales Manager bij Twaka, benadrukt het belang van traceerbaarheid: “Traceerbaarheid is essentieel, omdat zowel de overheid als consumenten steeds meer transparantie en openheid in de voedselketen eisen. Het vastleggen van elke beweging in jouw proces is daar enorm belangrijk voor.”

Dankzij Twaka kunnen de klanten van Grutto nu de hele reis van het vlees volgen, van de boerderij tot aan hun bord. Bettine de Kruijf voegt hieraan toe: “Je ziet letterlijk waar het dier is geboren en hoe het zijn weg vindt naar jouw bord. Het hele proces is in één oogopslag inzichtelijk.”

Grutto Twaka software
Grutto Twaka software
Grutto Twaka software
3
5
2

Meer weten?

Edwin van den Bos

Edwin van den Bos

Stuur ons een bericht
Deel deze post