TwaKa introduceert nieuwe app voor DNA-bemonstering

jul 5, 2022

Om de kwaliteit en betrouwbaarheid van het productieproces in de voedingsindustrie te kunnen waarborgen zijn controles tijdens het proces enorm belangrijk. Vaak zijn deze controles met betrekking tot voedselveiligheid en tracering arbeidsintensief en kunnen ze pas achteraf worden uitgevoerd. TwaKa denkt samen met haar klanten na over het vereenvoudigen en efficiënt inrichten van deze processen. Met behulp van moderne technieken is het vaak mogelijk om controles uit te voeren zonder dat dit veel extra tijd kost.

Een recent voorbeeld van een gezamenlijk ontwikkelde oplossing is een app waarmee DNA-monsters van dieren vastgelegd kunnen worden. De klant zocht in dit geval een simpele oplossing voor het vastleggen van gegevens van DNA-bemonstering. Hierbij moet het DNA-monster gekoppeld worden aan het juiste dier. Samen met de klant heeft TwaKa gekeken wat hiervoor de beste oplossing is. Daarbij hebben we rekening gehouden met gebruikersgemak, robuustheid en kostprijs.

Met de ontwikkelde app is het uitvoeren en registreren van de DNA-bemonstering gemakkelijker dan ooit. Met behulp van een eenvoudig scandevice met daarop de app kan de bemonstering flexibel en niet plaatsgebonden worden uitgevoerd. Na het nemen van het DNA-monster kan dit met twee eenvoudige scans direct worden gekoppeld aan het juiste dier. De eerste stap is het scannen van de barcode van het dier. Als dat is gelukt moet in een vervolgscherm de barcode van het DNA-monster gescand worden. In noodgevallen is het mogelijk om in beide schermen de barcode handmatig in te voeren. De gegevens worden direct vastgelegd en kunnen gemakkelijk worden bekeken door daarvoor bevoegde medewerkers.

De nieuw app voor DNA-bemonstering wordt inmiddels al een aantal maanden naar volle tevredenheid gebruikt.

Inmiddels denkt TwaKa na over andere toepassingen waarbij we apps kunnen inzetten. We denken daarbij onder andere aan het registreren van HACCP-audits of andere kwaliteitscontroles. Dit zou op diverse manieren uitgevoerd en geregistreerd kunnen worden, bijvoorbeeld per dier, partij of individueel eindproduct.

Wilt u meer informatie over bovenstaande oplossing of andere TwaKa apps om te weten wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op! Wij gaan graag met u om tafel voor advies van een van onze specialisten.

Meer weten?

Alex27012922 Kopiëren

Alex van Vrede

Stuur ons een bericht
Deel deze post